Lliurament el mateix dia

Premi a millor supermercat ecològic del 2023

Necessites ajuda?

Saps com funcionen els desodorants?, quina és la millor opció?

Primer de tot hem de saber que normalment ens trobem entre dues categories de desodorants en el mercat. Desodorants antitranspirants i no antitranspirants que com et pots imaginar són productes molt diferents.

D’una banda tenim els desodorants antitranspirants, on el seu principi actiu és una sal d’alumini, o un derivat, com funcionen els antitraspirantes?

Els “desodorants” antitranspirants eviten la sudoració pel bloqueig de les glàndules sudorípares, formen una mena de tap que bloqueja aquest conducte i impedeix que la sudoració arribi a la superfície de la pell i s’evapori. Aquest tap està compost d’alumini i queratina. Si deixem d’aplicar el producte, el tap desapareixerà amb el procés natural de renovació de la pell, deixarà de ser efectiu. Aquest taponament també pot provocar obstrucció quedant retingudes partícules tòxiques i de el propi metabolisme limfàtic.

Alguns estudis suggereixen que els antitranspirants per l’aixella que contenen alumini, els quals s’apliquen freqüentment i es deixen a la pell prop de el si, poden ser absorbits per la pell i tenir efectes (hormonals) com el estrogen. També el que hauríem de tenir en compte és que si es fan servir diàriament poden produir sequedat de la pell excessiva i picor, a més de enrogiment. A la llarga, també, pot provocar èczema.

El seu ús seria de nit i després netejar a l’endemà amb aigua.

D’altra banda, tenim els desodorants no antitranspirants, que actuen sobre el creixement de bacteris, sense actuar sobre la producció de la suor. Aquest tipus de productes, el que fan és reduir les poblacions dels bacteris de la pell, evitant així, que aquestes s’alimentin dels compostos que es segreguen al costat de la suor de les glàndules sudorípares apocrines. Aquesta secreció apocrina, és rica en proteïnes procedents de les mateixes cèl·lules de la glàndula, en hormones i altres substàncies químiques com les feromones, que són l’aliment del nínxol bacterià de la zona de la pell. El seu metabolisme fa que es desprenen compostos volàtils que provoquen l’olor. Amb els desodorants sense antitraspirantes, limitem el creixement dels microorganismes, amb la qual cosa es limita també l’olor que es desprèn.

Normalment aquests desodorants els veurem amb propietats com antimicrobians o d’acció antisèptica, elaborats amb olis essencials o principis actius naturals, sobretot minerals com l’òxid de zinc no “nanoparticulado” (important tenir en compte que sigui NO NANO), que ens ajudaran a regular les colònies de bacteris impedint l’olor de forma totalment natural.

El seu ús ideal sería aplicar-lo de dia després de la dutxa, amb el aixella neta i replicar de nou quan es necessiti prèviament amb l’aixella rentada.

Després de saber més sobre els desodorants a Linverd hem incorporat el desodorant basat en cosmètica natural INNATA NATURA “Bosue Mojado” Ecològic, desodorant sòlid en envàs biodegradable, elaborat amb minerals com l’òxid de zinc (compost eficaç a l’hora de contrarrestar la mala olor, ja que és capaç d’absorbir l’excés de suor, creant un ambient advers per als bacteris causants de la mala olor, a més de reduir la transpiració excessiva al tancar naturalment els porus de la pell). També trobarem olis i mantegues vegetals i els més importants per a la funció antimicrobiana del desodorant, els olis essencials de Lemomgrass, arbre de te i orgue.

La seva durada depèn de l’ús: però amb un ús freqüent comprovat. Li donem una durada de 3 mesos.

La seva aplicació seria com els desodorants naturals, aplicar amb l’aixella neta al matí i replicar rentant.

Innata Natura

Feu un comentari

0
    El teu carro està buitTornar a la botiga