Lliurament el mateix dia

Premi a millor supermercat ecològic del 2023

Necessites ajuda?

Com fer la teva compra més sostenible

Article publicat a l’OCU març 2021

A OCU apostem per sostenibilitat i t’animem a replantejar-te fins i tot la teva manera de consumir!                           

Et preocupa el teu entorn? Apostes per un consum racional i sostenible? És possible fer-ho en tots els àmbits de la teva vida, també al mercat o supermercat. Si t’estàs replantejant la teva manera de fer la compra per ser un consumidor més sostenible apunta aquests consells.  

Si apostes per combatre l’excés de plàstics i vols fer la compra respectant l’entorn, està a la teva mà aconseguir-ho: aquest any, llança’t a ser un #ConsumidorSostenible. 

8 Consells per a una compra més sostenible

Compra a granel

  • Quan sigui possible, comprar a granel és una bona manera de fer una compra més sostenible : reduiràs envasos, podràs triar les peces i portar només la quantitat justa que vulguis.
  • Els productes a granel disminueixen l’impacte de l’envasament , però és clar, l’envàs protegeix i allarga la vida útil dels productes. 
  • A granel les caducitats són més curtes i l’aliment s’ha de conservar amb cura després de la compra de manera adequada per evitar problemes.

Porta la teva pròpia bossa

  • Fes servir bosses reutilitzables , de tela o ràfia, una cistella o bé un carro de la compra. 
  • És bona idea portar sempre una bossa plegada dins de la bossa o motxilla per si compres alguna cosa.

Para atenció a l’envàs

  • Escull preferentment productes envasats en material reciclable (cartró, plàstic compostable ) o el que contingui la menor quantitat possible de plàstic.  
  • Evita productes on hi hagi sobreembalatge.
  • No compris objectes d’un sol ús, d’un sol ús, com maquinetes d’afaitar, coberts de plàstic o tovalloletes: amb ells multipliques els residus,

Reutilitza envasos

Els pots de vidre o plàstic, ben nets, poden servir per a altres usos a casa, per guardar llegums, espècies, melmelades casolanes o restes. També els pots portar a la compra per portar a casa els productes que compris a granel.

Consumeix productes locals, de proximitat

  • Optar per productes del nostre entorn, a més de disminuir l‟impacte ambiental contribueix a millorar l‟impacte social i econòmic de la zona. Apunta’t a consumir productes de proximitat . 
  • En la mesura del possible, escull aliments de temporada de la zona on vius.

Aposta pel comerç just

No sempre es pot consumir només producte local: hi ha aliments que no es produeixen a les nostres latituds i és difícil prescindir-ne (cafè, te, cacau…). En aquests casos, aposta per productes de comerç just: així afavorim la sostenibilitat social i econòmica als països productors.

Evita el malbaratament

No llencis el menjar : això és el menys sostenible.

Hi ha alternatives per no desaprofitar aliments: pren nota dels nostres consells per cuinar les sobres i allargar la vida dels teus aliments.  

Compara preus

I no oblidis una acció fonamental de tot consumidor per fer bones compres, del tipus que siguin: compara preus.

Tracta de triar la millor relació entre preu, qualitat i sostenibilitat .

En general, els productes a granel, que estalvien envasos i processos, poden ser més barats, encara que també hi influeix la qualitat de l’aliment o producte.

Feu un comentari

0
    El teu carro està buitTornar a la botiga