Lliurament el mateix dia

Premi a millor supermercat ecològic del 2023

Necessites ajuda?

Crea el teu Estil de Vida saludable amb Alimentació Macrobiòtica

Cereals, llegums, verdures, algues, llavors i fruits secs ens proporcionen una alimentació saludable de productes que ens dóna la terra i ens ajuda deixar els manipulats, processats i envasats

L’alimentació macrobiòtica és rica, variada i senzilla a la vegada, només cal buscar aliments a l’origen tal com ens els ofereix la naturalesa: sense processar ni manipular, integrals i biològics.

La varietat de preparacions, la combinació d’ingredients i la utilització d’amaniments i condiments resulten en plats delicadament saborosos i equilibrats que tenen com a base els 5 aliments imprescindibles de la nostra alimentació.

 1. Cereals

Els cereals són un dels pilars de l’alimentació macrobiòtica. Quan parlem de cereals no ens referim als clàssics per esmorzar elaborats a partir de refinats, sinó al cereal en la forma natural, integral i d’origen biològic.

El cereal integral és una de les millors fonts denergia. Els seus hidrats són complexos, fet que es tradueix en una absorció més lenta i una millor estabilitat dels nivells de glucosa en sang.

Amb ells aconseguim uns nivells d’energia més estables i regulars que contribueixen, a més, a una estabilitat emocional més gran.

A més si consumim el gra de cereal sense refinar també ens estem beneficiant de la seva fibra que juga un paper fonamental en la prevenció del restrenyiment i ajuda a reduir els nivells de colesterol i el seu germen, ric en àcids grassos essencials, vitamines i minerals, 

El cereal més utilitzat en l’alimentació macrobiòtica és l’ arròs integral, del qual trobareu una gran varietat: basmati integral, de gra llarg, salvatge, etc. A més de l’arròs, utilitzem mill, blat sarraí, quinoa, ordi, amarant, polenta…, tots són molt versàtils a la cuina i resulta convenient anar canviant-les segons l’estació.

 2. Els llegums

Són un substitut ideal a la proteïna d’origen animal. Els cigrons, azukis, mongetes blanques o soja, per exemple, ens aporta proteïna d’alt valor biològic que ens proporcionen tots els aminoàcids que necessitem i en proporcions adequades per poder produir la nostra pròpia proteïna.

TIP: ,per evitar la formació de gasos, es poden cuinar amb un trosset d’alga kombu o afegir unes rodanxes de gingebre, llorer o fonoll a la cocció.

Els llegums són molt versàtils, es poden preparar en estofats cuinats a foc lent o en olla exprés i queden delicioses en amanides o preparades en forma de patés.

Un dels seus principals avantatges:produeix sensació sacietat i benestar,facilitant la relaxació i evitant els berenars.

3. Les verdures

Les verdures són les nostres grans aliades. Formen part indispensable d’una alimentació saludable i haurien de ser presents a preparacions específiques.

Cal variar el tipus de verdura que consumim en funció del que ens dóna la terra a cada estació i ajudarà a fluir millor amb l’energia del moment.

TIP: combinar diferents tipus de verdures en un mateix plat ens aportarà un equilibri més gran i combinar verdures d’arrel amb verdures rodones i fulles obtindrem un plat més colorit i apetitós i una energia molt més equilibrada.

  • Verdures d’arrel. Aporten una energia estable i reforcen no només els nostres intestins sinó també la nostra concentració i perseverança: pastanagues, xirivies, naps, daikon, raves, arrel de lotus…
  • Verdures rodones. Són habitualment dolços i ens ajuden a relaxar: carbassa, coliflor, bròquil, cols de Brussel·les, berza…
  • Verdures de fulla verda. Milloren les nostres defenses, depuren toxicitat i ens ajuden a calmar la ment ia oxigenar-nos: porros, kale, col gallega, canonges, ruca, fulles de naps, fulles de raves…

Variar els tipus de cocció de les verdures aportarà creativitat als nostres plats: escaldats , al vapor, saltejats ràpids, fornejats, fermentats i amanides. Són només algunes de les preparacions que pots utilitzar als teus plats.

4. Les algues

Les algues són, bàsicament, verdures de mar. De fet, són les verdures més antigues que hi ha, i són molt riques en minerals, especialment calci i ferro, i molts oligoelements.

A més de la seva gran aportació de nutrients, són especialment interessants per tenir la capacitat d’eliminar metalls pesants i elements radioactius del nostre organisme. Ajudant també a millorar la nostra salut intestinal i òssia.

Hi ha una gran varietat d’algues que pots fer servir: kombu, nori, wakame, arame, agar agar, etc. Al rebost macrobiòtic no hi falti mai la kombu, que ajuda a la cocció dels llegums i els fa més fàcils de pair, i la wakame, que s’utilitza especialment en la preparació de la sopa de miso. Només cal utilitzar una petita quantitat per obtenir tots els seus beneficis.

5. Les llavors i els fruits secs

Un complement ideal a la nostra alimentació. Rics en àcids grassos essencials i en minerals, haurien de formar part de la nostra dieta diària.

El sèsam és una de les millors fonts de calci i les llavors de carbassa són especialment riques en zinc. Les ametlles ens aporten més calci que la llet i les llavors de lli i chía contenen gran quantitat de mucílags, beneficiosos per a la nostra microbiota intestinal.

TIPUS: Un grapat de fruits secs i 1 o 2 cullerades de llavors diàries contribuiran a enriquir els teus plats i la teva salut i abans de consumir-los és recomanable remullar-los per facilitar-ne la digestió i afavoreix l’absorció dels seus nutrients.

Resum del article basat en el pots de 5 aliments imprescindibles de la macrobiòtica per a començar a seguir un estil de vida saludable publicat  a la web de lafinestrasulcielo.es

Feu un comentari

0
    El teu carro està buitTornar a la botiga