Lliurament el mateix dia

Premi a millor supermercat ecològic del 2023

Necessites ajuda?

El Miso i els seus beneficis

El miso és un aliment de soja japonès fermentat elaborat amb el cultiu de fermentació especial de koji i diferents tipus de grans.

La producció lenta i la fermentació tradicional creen un sabor ric i complex amb molts beneficis per a la nostra salut.

El miso és un aliment integral nutritiu i de molta energia que ajuda a mantenir la salut i la vitalitat perquè és un aliment saludable i una font concentrada de nutrients essencials. 

El miso i els seus beneficis:

La producció de miso comença cuinant faves de soja i combinant-les amb koji (grans o faves de soja inoculades amb espores de floridura Aspergillus oryzae), sal i aigua. Després, aquesta barreja es fermenta i envelleix durant uns quants mesos en grans barrils de fusta de cedre. 

Amb el temps, els enzims del koji, juntament amb els llevats i bacteris naturals, descomponen gradualment els grans i fesols complexos en aminoàcids, àcids grassos i sucres simples fàcilment digeribles, fet que converteix el miso en un excel·lent aliment per a enfortir la digestió.

Els mateixos enzims que ajuden amb la fermentació durant l’elaboració del miso també poden ajudar amb la digestió d’un menjar que inclou miso, i fins i tot poden destruir substàncies en els aliments que causen al·lèrgies alimentàries.

També actua com un tònic digestiu i, un cop establert a l’intestí, els bacteris àcids que es troben en abundància al miso sense pasteuritzar promouen la salut i la resistència.

Els bacteris beneficiosos que es troben a l’intestí prim també són eficaços per combatre afeccions com el restrenyiment, les infeccions per fongs (candidiasi) i la intolerància a la lactosa.

Una nova investigació també està començant a suggerir que alguns ceps de bacteris amigables poden combatre malalties més greus, com la malaltia coronària i el càncer.

El miso es pot fer servir en lloc de la sal per donar sabor a plats com sopes i guisats. Combina bé amb ingredients com gingebre, all, vinagre d’arròs, tahini i ratlladura i suc de cítrics. Consulteu la nostra secció de receptes per obtenir suggeriments més específics.

Hi ha nombroses varietats, cadascuna amb el seu propi sabor, color i textura únics, i cadascuna reflecteix la cultura local, els cultius i les condicions de creixement de les diferents regions del Japó.

Mentre que el miso dolç amb poques llavors de soja, menys sal i més koji és popular al sud del Japó, el miso més fosc, sovint conegut com a miso vermell, conté més llavors de soja i menys koji de gra, i tradicionalment prové de la part nord del Japó.

Extracte d’article publicat a Clearspring Què és el miso i per què és tan bo per a nosaltres?”

Feu un comentari

0
    El teu carro està buitTornar a la botiga