Lliurament el mateix dia

Premi a millor supermercat ecològic del 2023

Necessites ajuda?

Gaudeix dels excessos de Nadal

Recomanacions i consells per gaudir dels excessos de Nadal a Linverd

Venen per davant dates familiars plenes de festejos que ens conviden a la nostra distracció alimentaria i als excessos per això, des del consum responsable i sostenible, us convidem a l’autoreflexió: quins serien els consells bàsics per evitar els excessos per Nadal?

En primer lloc, amb l’excusa que és una vegada a l’any no passa res i caiem en les temptacions de sopars i menjars plens d’aliments rics en greixos saturats en aperitius i postres i en begudes alcohòliques i/o ensucrades per això us convidem a planificar-vos amb antelació per no cometre els mateixos errors any rere any.

Es poden escollir aliments que, sent igualment saborosos, siguin més saludables?, es pot gaudir sense caure en excessos dels quals ens penedirem en pujar-nos després a la bàscula?

Els consells següents us ajudaran a estar preparats ia disminuir el consum d’aliments alts en calories i rics en greix i sucre, que contribueixen a elevar els nivells de colesterol i el pes i aporten beneficis per a la salut.

      Gaudeix sense presses

Menja i gaudir del sopar i de la companyia. Assaboreix, no corris, no hi ha pressa. Intenta començar per servir-te amanida i verdura, omplint el plat amb elles i així deixaràs menys espai per a altres aliments més calòrics.

      Procura beure amb moderació

ugmenta la ingesta d’aigua per compensar. L’alcohol només aporta calories (calories buides) i gairebé no té nutrients.

      Opta per uns aperitius i un menú més saludable

Humus, guacamole o un paté de salmó. Pots acompanyar-los de bastonets de verdures, tomàquets cherry, galetes integrals, olives i fruits secs (rics en àcids grassos de tipus Omega 3 que ajuden a mantenir la salut del cor).

      Tria bé el tipus de cocció i l’acompanyament dels teus plats, és fonamental

Un bon peix o fins i tot el gall dindi pot ser els nostres aliats saludables. Cuina el teu menú nadalenc al forn o a la planxa, i acompanya’ls amb verdures, patates cuites o amanides, en lloc de puré o altres acompanyaments rics en calories.

      Respecta els horaris dels àpats evitant els pica-pica previs o els dejunis intermitents

L’ideal és respectar els teus horaris de menjar, i menjar aliments amb alt contingut en fibra com cereals integrals, fruites, verdures i fruita seca, que et faran perdre la gana i et proporcionaran una sensació de sacietat que durarà fins que tornis a menjar, i així evitaràs que et descontrolis a l’hora del sopar o del dinar.

      Benvinguts les postres saludables

Bo i molt bo… carpaccio amb fruites de temporada, unes broquetes, pastís de poma, sorbets naturals de fruites i acompanyar-los amb uns trossos de xocolata amarga, unes galetes sense sucre o uns flocs de merenga (amb sacarina) fornejats… hi ha múltiples opcions!

En conclusió, marquem els nostres objectius abans de finalitzar l’any des de l´esforç previ i la voluntat de canvi. Hem d’intentar portar una alimentació saludable , rica en grans sencers i llegums, verdures i fruita, greixos saludables i proteïnes de qualitat.

Com pots veure no està renyida una cosa amb una altra, no és incompatible el Nadal amb cuidar-se de fet pots gaudir el mateix, sense caure en excessos i continuar prenent plats deliciosos, més baixos en calories, greixos saturats i nivells de colesterol.

Aquest Nadal, marca tu la diferència.

BONES FESTES, I MOLT FELIÇ NADAL!

T’ajudem a portar una alimentició més saludable

A Linverd comptem amb una especialista, si vols contactar amb ella? Visita el seu web

Feu un comentari

0
    El teu carro està buitTornar a la botiga