Lliurament el mateix dia

Premi a millor supermercat ecològic del 2023

Necessites ajuda?

Crea el teu Estil de Vida saludable amb Alimentació Macrobiòtica

Cereals, llegums, verdures, algues, llavors i fruits secs ens proporcionen una alimentació saludable de productes que ens dóna la terra i ens ajuda deixar els manipulats, processats i envasats

L’alimentació macrobiòtica és rica, variada i senzilla a la vegada, només cal buscar aliments a l’origen tal com ens els ofereix la naturalesa: sense processar ni manipular, integrals i biològics.

La varietat de preparacions, la combinació d’ingredients i la utilització d’amaniments i condiments resulten en plats delicadament saborosos i equilibrats que tenen com a base els 5 aliments imprescindibles de la nostra alimentació.

 1. Cereals

Els cereals són un dels pilars de l’alimentació macrobiòtica. Quan parlem de cereals no ens referim als clàssics per esmorzar elaborats a partir de refinats, sinó al cereal en la forma natural, integral i d’origen biològic.

El cereal integral és una de les millors fonts denergia. Els seus hidrats són complexos, fet que es tradueix en una absorció més lenta i una millor estabilitat dels nivells de glucosa en sang.

Amb ells aconseguim uns nivells d’energia més estables i regulars que contribueixen, a més, a una estabilitat emocional més gran.

A més si consumim el gra de cereal sense refinar també ens estem beneficiant de la seva fibra que juga un paper fonamental en la prevenció del restrenyiment i ajuda a reduir els nivells de colesterol i el seu germen, ric en àcids grassos essencials, vitamines i minerals, 

El cereal més utilitzat en l’alimentació macrobiòtica és l’ arròs integral, del qual trobareu una gran varietat: basmati integral, de gra llarg, salvatge, etc. A més de l’arròs, utilitzem mill, blat sarraí, quinoa, ordi, amarant, polenta…, tots són molt versàtils a la cuina i resulta convenient anar canviant-les segons l’estació.

 2. Els llegums

Són un substitut ideal a la proteïna d’origen animal. Els cigrons, azukis, mongetes blanques o soja, per exemple, ens aporta proteïna d’alt valor biològic que ens proporcionen tots els aminoàcids que necessitem i en proporcions adequades per poder produir la nostra pròpia proteïna.

TIP: ,per evitar la formació de gasos, es poden cuinar amb un trosset d’alga kombu o afegir unes rodanxes de gingebre, llorer o fonoll a la cocció.

Els llegums són molt versàtils, es poden preparar en estofats cuinats a foc lent o en olla exprés i queden delicioses en amanides o preparades en forma de patés.

Un dels seus principals avantatges:produeix sensació sacietat i benestar,facilitant la relaxació i evitant els berenars.

3. Les verdures

Les verdures són les nostres grans aliades. Formen part indispensable d’una alimentació saludable i haurien de ser presents a preparacions específiques.

Cal variar el tipus de verdura que consumim en funció del que ens dóna la terra a cada estació i ajudarà a fluir millor amb l’energia del moment.

TIP: combinar diferents tipus de verdures en un mateix plat ens aportarà un equilibri més gran i combinar verdures d’arrel amb verdures rodones i fulles obtindrem un plat més colorit i apetitós i una energia molt més equilibrada.

 • Verdures d’arrel. Aporten una energia estable i reforcen no només els nostres intestins sinó també la nostra concentració i perseverança: pastanagues, xirivies, naps, daikon, raves, arrel de lotus…
 • Verdures rodones. Són habitualment dolços i ens ajuden a relaxar: carbassa, coliflor, bròquil, cols de Brussel·les, berza…
 • Verdures de fulla verda. Milloren les nostres defenses, depuren toxicitat i ens ajuden a calmar la ment ia oxigenar-nos: porros, kale, col gallega, canonges, ruca, fulles de naps, fulles de raves…

Variar els tipus de cocció de les verdures aportarà creativitat als nostres plats: escaldats , al vapor, saltejats ràpids, fornejats, fermentats i amanides. Són només algunes de les preparacions que pots utilitzar als teus plats.

4. Les algues

Les algues són, bàsicament, verdures de mar. De fet, són les verdures més antigues que hi ha, i són molt riques en minerals, especialment calci i ferro, i molts oligoelements.

A més de la seva gran aportació de nutrients, són especialment interessants per tenir la capacitat d’eliminar metalls pesants i elements radioactius del nostre organisme. Ajudant també a millorar la nostra salut intestinal i òssia.

Hi ha una gran varietat d’algues que pots fer servir: kombu, nori, wakame, arame, agar agar, etc. Al rebost macrobiòtic no hi falti mai la kombu, que ajuda a la cocció dels llegums i els fa més fàcils de pair, i la wakame, que s’utilitza especialment en la preparació de la sopa de miso. Només cal utilitzar una petita quantitat per obtenir tots els seus beneficis.

5. Les llavors i els fruits secs

Un complement ideal a la nostra alimentació. Rics en àcids grassos essencials i en minerals, haurien de formar part de la nostra dieta diària.

El sèsam és una de les millors fonts de calci i les llavors de carbassa són especialment riques en zinc. Les ametlles ens aporten més calci que la llet i les llavors de lli i chía contenen gran quantitat de mucílags, beneficiosos per a la nostra microbiota intestinal.

TIPUS: Un grapat de fruits secs i 1 o 2 cullerades de llavors diàries contribuiran a enriquir els teus plats i la teva salut i abans de consumir-los és recomanable remullar-los per facilitar-ne la digestió i afavoreix l’absorció dels seus nutrients.

Resum del article basat en el pots de 5 aliments imprescindibles de la macrobiòtica per a començar a seguir un estil de vida saludable publicat  a la web de lafinestrasulcielo.es

Feu un comentari

0
  0
  El teu carret
  El teu carro està buitTornar a la botiga
   Calculate Shipping
   Apply Coupon
   Available Coupons
   100€ tarjeta regalo Get 100,00 off
   50€tarjeta regalo Get 50,00 off
   7xmmc6tu Get 15% off Descuento en segundo pedido después de la primera compra
   netz2%linverd Get 0,00 off LinverdNetZ, ecològics, conscients i sostenibles
   Unavailable Coupons
   3k4qddizb8htb Get 50,00 off
   3ynkgwly6ipd9 Get 100,00 off
   5ykhxta361qwm Get 50,00 off
   8mx9kqj4 Get 10% off Descuento del 10% en frutas y verduras hasta el 17 de abril a las 23:59
   alinverd_5 Get 5% off Exclusivo para los mejores clientes de Linverd ,:-) 5% de descuento. Para no pagar portes, pedido mínimo 50€ después del descuento.
   arasi Get 10% off Descompte del 10% en la teva compra per ser client LINVERD
   cityscoot Get 10% off Descuento del 10% por comprar en Linverd ser cliente de Cityscoot y cuidar el planeta :-)
   client10 Get 10% off Descompte del 10% en la teva compra per ser client LINVERD
   eb1fq7l6jc1on Get 45,00 off
   el3shwx6kh7u4 Get 0,00 off
   flinverd_10 Get 10% off Exclusivo para los mejores clientes de Linverd ,:-) 10% de descuento. Para no pagar portes, pedido mínimo 50€, después del descuento.
   linverd10 Get 10% off Descuento del 10% en tu primera compra, importe mínimo 35€.
   linverd11 Get 10% off Exclusiu per als clients Linverd ,:-) 10% de descompte. Per a no pagar ports, comanda mínima 50€, després del descompte.
   linverd5 Get 5% off Descuento del 5% en tus compras, importe mínimo 50€.
   linverdlover Get 5,00 off Descompte de 5€ en la teva compra, import mínim 60€, cupó no acumulable a altres descomptes.
   nw4q1rcf4m513 Get 0,00 off