És possible blanquejar les dents de manera natural?

Ens referim a un somriure natural, brillant amb dents feliços i sans, no a un fals blanc només es pot aconseguir a costa del nostre esmalt. Hi ha molts productes que pretenen blanquejar les dents i eliminar les taques. No obstant això, molts d’aquests utilitzen ingredients tòxics i abrasius i l’ús excessiu pot tenir efectes desagradables, provocant una sensibilitat dolorosa. Tracta d’evitar els materials i procediments de blanquejament dental que continguin qualsevol tipus de compost altament àcid, laminats de porcellana i qualsevol cosa que impliqui l’eliminació d’esmalt sa.

Però abans de seguir Què causa que les dents es descoloreixin i es taquin?

pexels cottonbro 7086237 1

No tenir una bona rutina de cura bucal contribueix enormement a les taques i decoloració de les dents. Si no ens raspallem i fem servir fil dental amb regularitat, la placa i la decoloració s’acumularan, especialment si mengem i bevem aliments que taquen les dents, com ara:

  • Tant el te negre com el cafè contenen tanins que taquen el nostre esmalt, i l’acumulació amb el temps fa que els nostres dents adquireixin un tint groguenc.
  • Els aliments cítrics contribueixen a erosionar l’esmalt provocant la desmineralització i exposant la dentina sota, el que pot fer que les dents es vegin grocs.
  • Els aliments ensucrats alimenten als bacteris nocives que creen àcids que destrueixen l’esmalt de les dents i poden causar càries.
  • Fumar és un dels més grans infractors quan es tracta de la decoloració de les dents. La nicotina i el quitrà de l’tabac poden tacar les dents molt ràpidament i els fumadors empedreïts descobreixen que si no prenen mesures actives per eliminar aquestes taques, amb el temps les seves dents poden començar a posar-se marrons.

La majoria de les taques ocorren com una part natural de la nostra vida, hi ha formes en què pot restaurar un somriure blanca saludable i evitar la decoloració, així com formes d’evitar que es produeixin taques en el futur.

Blanquejament dental natural

Abans de continuar és important aclarir que el to natural de les dents no és el blanc, les dents naturals tenen tons grocs, marrons o grisos molt subtils, i el color està determinat principalment per la genètica. La dentina és el que dóna color als nostres dents i és la segona capa sota de l’esmalt, l’esmalt que recobreix les dents és translúcid.

Tot i així el color pot variar per taques a la superfície o per canvis en les dents relacionats amb la nostra salut.

Què podem fer per recuperar el to natural de les nostres dents?

Raspallar i utilitzar fil dental

Una bona rutina d’higiene bucal és el mètode provat i comprovat per conservar un somriure radiant. El raspallat amb una pasta de dents natural neta i poleix suaument les taques i la placa que es formen naturalment en els nostres dents per aturar i prevenir l’acumulació de tosca. Una bona tècnica és la clau.

“Oil Pulling”

El Oil Pulling s’utilitza per extreure les toxines de la boca fent glopeig amb oli al seu voltant. L’oli recull i atrapa els bacteris que existeixen al voltant de les genives, porus i túbuls dins de les dents. Se sap que l’oli de coco és particularment eficaç per les seves propietats antibacterianes naturals i a l’àcid làuric que conté. S’ha demostrat que l’àcid làuric té efectes antiinflamatoris i antimicrobians que també contribueixen a defensar-se de la càries dental, deixant-lo amb un somriure més saludable i feliç.

Dentifrici en pols

Tant la pasta de dents com la pasta de dents en pols són eficaços en la neteja i prevenció de càries, però un estudi publicat pel “International Journal Health Science, anomenat” Eliminació de taques extrínseques amb pols dentals: assaig controlat aleatori “va concloure, que el pols dental és estadísticament més efectiu eliminant taques externes. Si vols saber més pots seguir llegint aquí .

Netejar la llengua

En la llengua tendeixen a acumular-restes de menjar que no pot treure el raspall de dents. Això representa el 90% dels casos d’halitosi, a més que contribueix a l’acumulació de tosca i per tant a que les dents es desllueixin. Una pràctica ayurvèdica mil·lenària consisteix a netejar la llengua amb un Raspador de coure, es recomana fer-ho als matins. Notaràs un gran canvi en la salut de la teva boca!

Alimentació Saludable

Hi ha una sèrie d’aliments que no només ofereixen beneficis nutricionals, sinó que també ajuden a mantenir les dents blanques.

Els aliments com les verdures crues i les fruites fresques contenen ingredients clau que protegeixen les dents de la càries i combaten la placa difícil d’eliminar.

En conclusió, no és possible canviar el to natural de les teves dents, però si evitar l’aparició de taques i el canvi de to generat per l’acumulació de tosca i placa. A més, si tens cura l’esmalt, és possible conservar la brillantor natural.

Feu un comentari