Lliurament el mateix dia

Premi a millor supermercat ecològic del 2023

Necessites ajuda?

Relació entre pesticides i càncer

Els pesticides són perjudicials per a la nostra salut, el seu ús i abús és favorable pares les utilitats alimentàries i agrícoles convencionals massives. Actualment, però, hi ha més consciència mundial sobre els riscos que comporten per a la nostra salut, especialment perquè molts d’ells estan associats a el risc de contraure diversos tipus de càncer.

“Aquestes substàncies han estat considerades com mutàgens potencials, per contenir ingredients amb propietats per provocar canvis en l’ADN”, afirma la nutricionista especialista de Oncosalud, Mónica Bamonde. Amb relació a l’ADN, es considera que un pesticida ho fa malbé quan altera l’expressió genètica, tant a nivell de reparació i regulació, com de replicació, mutació i comunicació intercel·lular.

En 1975 la OMS es clasifica per primera vegada alguns pesticides o plaguicides que s’usen en cultius de les verdures i fruites que consumim com a perillosos per a la salut humana. El lindà, per exemple, està prohibit des de 1991 i els pesticides amb arsènic també (tot i que encara poden trobar-se sobrants en diverses parts de món).

Linverd Semillas

Però més estudis han estat necessaris, sobretot perquè l’ús de plaguicides ha seguit creixent en les últimes dècades i el mercat d’aquests productes s’ha duplicat en els últims 15 anys, superant 50.000 milions de dòlars en vendes, segons el titular del Departamento de Agricultura y Protección del Consumidor de la FAO, Reng Wan.

Per aixo en el 2015 la Agencia Internacional de Investigación del Cáncer (IARC, en anglès) que funciona dins de la OMS, va avaluar la carcinogenicitat de cinc nous pesticides o plaguicides químics sobre la base de l’evidència científica disponible. La OMS senyala que el herbicida glisofato i les insecticides malation i diazinon son probablement cancerígenos. Mientras que los insecticidas paration y tetraclorvinfos son posiblemente cancerígenos para los humanos.

Al 2018, la EWG va analitzar aliments populars en l’esmorzar dels nens: cereals de civada, civada i granola. ¿El resultat? Tenien glifosat, 1 controversial pesticida vinculat amb el càncer.

Gairebé les tres quartes parts de les mostres van llançar nivells de glifosat més alts que els recomanats pels científics de l’EWG per als nens.

És per això, que en Linverd volem oferir als consumidor productes lliures d’aquests químics, que són perjudicials per a la salut. Intentem conscienciar que els productes naturals són els únics que poden estar en la nostra alimentació.

0
    El teu carro està buitTornar a la botiga