Lliurament el mateix dia

Premi a millor supermercat ecològic del 2023

Necessites ajuda?

La Vanguardia

El primer supermercat lliure de plàstics


L’establiment ofereix només productes amb certificació ecològica i un original hort vertical

Groots r
Nova botiga Linverd Eco mercat lliure de plàstics, Carrer Provença 242. (César Rangel)
Antonio Cerrillo

ANTONIO CERRIILLO | BARCELONA, 13/02/2021 (06:99)

El primer supermercat d’aliments ecològics i lliure de plàstics d’Espanya (Linverd, en carrer Provença 242, de Barcelona) va obrir ahir les portes a l’Eixample barcelones. L’obertura d’aquest establiment simbolitza la capacitat d’adaptació de el comerç i l’aparició d’un comprador cada vegada més interessat en el consum responsable i respectuós amb el medi ambient.

El supermercat ofereix un ampli ventall d’aliments, tots ells amb el segell ecològic, i aporta com a novetat el fet de prescindir de forma total i absoluta dels plàstics a tot tipus d’envasos i embalatges, que són substituïts per paper, vidre o derivats orgànics .

Una il·luminació diàfana, la preeminència dels productes de l’horta i una vistosa i ordenada presentació del menjar a granel componen aquesta original proposta comercial, que convida a endinsar-se en la botiga de manera relaxada.

Linverd 2 Cesar Rangel
Fruites i verdures ecoógicas (César Rangel)

“Voliem crear un espai on el client tingués l’oportunitat d’ampliar a l’màxim les opcions de compra responsable.

Tots els nostres productes són ecològics, però a més volíem anar més enllà donant l’opció d’adquirir articles de consum sense generar residus “, diu Esteve Domènech, un consumidor de productes bio que va decidir posar-se a l’capdavant d’aquest negoci (juntament amb el seu soci Jordi Vives Roura ).

“Volíem anar més enllà donant l’opció al comprador d’adquirir articles de consum sense generar residus ”

Esteve Domènech Emprenedor i promotor del súper

Domènech treballava en una empresa dedicada a millorar la informació interna que es dóna a comprador en els supermercats (rètols, itineraris …) i va decidir crear un supermercat al seu gust.

La pandèmia i el seu clima pessimista no desmotiven a aquest emprenedor.

“”Sempre m’ha agradat menjar bé i saber d’on vénen els productes per menjar sa”, explica.

Al darrere hi ha una potent filosofia a favor de reduir els residus. “Hem de ser conscients de la quantitat de plàstics que generem i de el problema ambiental que causen. Són contaminants, tenen una vida útil molt curta i no es poden reutilitzar; en suma, són molt perjudicials per al medi “, explica Domènech mentre atén els primers clients, que es mostraven ahir curiosos i atents contemplant els racons de la botiga com qui vol desxifrar una caixa de sorpreses (alimentàries).

Per a molts podria semblar que prevenir la generació de plàstics és anar contra corrent, però aquest comerciant veu infinits motius per fer-ho. “Cal que la gent redueixi les deixalles. Si compres amb menys plàstics i residus, el dia a dia és més fàcil; no t’has de preocupar tant de la recollida selectiva i no ha de fer tants viatges portant les escombraries a l’contenidor del carrer. Estalvies temps “, sentencia.

Espera, en suma, conectar con la sensibilidad de los nuevos compradores, convencidos de que con la compra se puede intervenir de manera activa en la reducción de envases, embalajes y demás envoltorios y prevenir el actual “despropósito que se esta produciendo, visto su impacto en la naturaleza”.

El súper ofereix envasos i embolcalls en cartró, paper o vidre; i disposa d’un assortiment ampli d’aliments: vins, conserves, làctics, menjar a granel (llegums, fruita seca, farines, superaliments …), fruita i verdura que es rega per aspersió i pasta, mentre el seu desig seria incorporar més endavant taulells per a carn i peix.

Un total de 25 proveïdors col·laboressin amb ell, entre ells la cooperativa Hortec

Linverd 3 Cesar Rangel
Esteve Domènech serveix productes a granel (César Rangel / Pròpies)

Una altra novetat (Linverd, al carrer Provença, 242) és la possibilitat d’adquirir enciams o plantes comestibles conreades in situ, en una original plantació vertical, on s’han creat les condicions idònies de calor i humitat per al seu creixement.

“Això sí que són productes de quilòmetre 0 de veritat”, diu somrient Domènech, que vol amb aquest enginyós moble-nevera llançar un gest de complicitat als que creuen que és possible comprar al mateix lloc on s’ha plantat. Es poden comprar enciams, alfàbrega i altres herbes sembrades a l’Eixample. I sense aixecar les llambordes.

link a: LA VANGUARDIA

0
    El teu carro està buitTornar a la botiga