Lliurament el mateix dia

Premi a millor supermercat ecològic del 2023

Necessites ajuda?

Adeu als plàstics – El Confidencial

Enfront de la resistència a abandonar els plàstics innecessaris, hi ha algunes iniciatives particulars de petites empreses que sí que ho estan aconseguint. Casos com el de Linverd, a Barcelona, un dels denominats supermercats lliures de plàstics que van ser pioners en una batalla que es lliura amb armes com la compra a granel, la reutilització d’envasos o l’ús de bosses de paper compostable.

Image 1

Adeu als plàstics – El Confidencial: Esteve Doménech, cofundador de la marca, va comprovar per si mateix els problemes amb els quals bregaven aquelles persones que volien fer una compra més sostenible: “Era complicat consumir producte ecològic que no estigués envasat en plàstic. I els que hi havia, estaven repartits en diferents llocs”. Davant la falta d’opcions, va decidir crear el seu propi supermercat, un espai en el qual es pot comprar des de fruita i verdura fins a productes de neteja o cosmètica, a granel, en pots de cristall o envasos compostables. “Excepte en alguns productes refrigerats concrets, existeixen opcions per a fer la compra sense plàstic. Actualment pots fer un 95% de la teva compra sense aquest material”, afirma.

Image 1 1

La UE va prohibir al juliol de 2021 la fabricació i venda de plàstics innecessaris i d’un sol ús, però l’aplicació d’aquesta normativa està sent especialment laxa. Mentrestant, només uns petits supermercats estan fent els deures.

ELS RESIDUS PLÀSTICS HAN ANAT AUGMENTANT AMB ELS ANYS, PERÒ TAMBÉ EL DESAPROFITAMENT ALIMENTARI

Image

El Confidencial, por C. OTTO, Feb 2022

Feu un comentari

0
    El teu carro està buitTornar a la botiga