Lliurament el mateix dia

Premi a millor supermercat ecològic del 2023

Necessites ajuda?

Cures saludables durant l’embaràs: Alimentació i Exercici físic

És essencial seguir una alimentació variada i equilibrada durant l’embaràs igual que mantenir uns hàbits saludables d’activitat física.

Un dels principals objectius d’aquestes cures és poder tenir un embaràs satisfactori i saludable, un postpart tranquil, una bona recuperació i una correcta lactància.

Amb tot això fomentarem la prevenció davant parts prematurs i problemes lligats al desenvolupament del nounat.

ALIMENTACIÓ SALUDABLE: RECOMANACIONS ESSENCIALS

Una alimentació correcta és fonamental per a portar a bon terme l’embaràs ja que les necessitats nutricionals de la dona embarassada augmenten. Per això, serà necessari portar una dieta variada i equilibrada, que asseguri l’aportació dels nutrients necessaris:

– Realitzar de 4 a 5 menjars al dia: prendre un desdejuni complet ja que ha de ser el menjar que aportació un major potencial calòric (compost per lactis, fruites i cereals), un menjar no gaire abundant, un berenar lleuger, sopar aviat (pots prendre una peça de fruita o un lacti abans de ficar-te al llit) i evitar picar entre hores.

– Augmentar el consum de fruites i hortalisses, per a cobrir la major necessitat que té el teu organisme en aquesta etapa de vitamines i minerals.

– Menjar peix 3-4 vegades a la setmana (principalment peix blau), ja que aporta àcids grassos omega-3 i altres nutrients essencials, necessaris per al bon desenvolupament del fetus.

– Beure almenys 2,3 litres d’aigua al dia (de 8 a 10 gots). Els aliments també t’aporten aigua.

– Consumir amb moderació fregits així com aliments rics en greixos i sucres així com moderar el consum de sal.

La principal font d’energia seran els hidrats de carboni, que han de proporcionar una mica més de la meitat de les calories. Llegums, patates, cereals, pasta, pa, galetes, fruita, sucre, són aliments rics en hidrats de carboni.

Els aliments indispensables intenta triar-los poc processaments, frescos i de proximitat.

Alguns exemples del que ens aporten al nostre organisme aquestes recomanacions serien:

– Els Lactis: Es recomanen descremats. La quantitat de calci i de proteïnes que contenen són els mateixos que en la versió sencera.

– Carnes, peixos, ous i derivats: Tots aquests aliments són una font bàsica de proteïnes d’alt valor biològic i de ferro de fàcil absorció.

– Cereals, patates i llegums: Tots ells constitueixen una font principal d’energia. Els cereals, el pa, els llegums i les patates contenen hidrats de carboni complexos i són pobres en greix.

– Verdures i hortalisses: Aquests aliments aporten fibra (el que afavoreix el trànsit intestinal), vitamines hidrosolubles i sals minerals.

– Fruites són font important de vitamina C

– Olis i greixos: Sent aliments saludables, donat el seu elevat valor energètic, convé moderar el seu consum

– Líquids: Es desaconsellen les begudes excitants i es prohibeixen les alcohòliques, encara que siguin de baixa graduació com la sidra o la cervesa.

En conclusió, l’alimentació ha de garantir i cobrir les necessitats pròpies de la dona gestant. I ha d’adequar-se al seu pes i talla, a més de satisfer les exigències nutritives del bebè, que està en continu creixement, especialment durant l’últim trimestre d’embaràs.

ACTIVITAT FÍSICA I DESCANS

La dona embarassada ha d’incloure una certa activitat física en la seva vida diària. Exercicis com caminar o nedar ajudaran a enfortir els músculs de les cames i l’abdomen, a millorar la circulació sanguínia i l’aparell respiratori, combatre el restrenyiment i evitar l’excés de pes.

En cas de practicar alguna activitat esportiva, s’ha de consultar la conveniència de continuar realitzant-la amb el metge, ja que no són recomanables els esports de baix impacte o els exercicis que produeixin fatiga. És recomanable seguir una rutina diària d’exercicis d’estirament, així com exercicis de relaxació. En el seu moment, també es recomanen realitzar exercicis específics de preparació al part.

L’embaràs són només 9 mesos, gaudeix cuidant-te dia a dia d’aquesta experiència meravellosa.

T’ajudem a portar una alimentició més saludable

A Linverd comptem amb una especialista en nutrició, so vols contactar amb ella, visita el seu web:

Feu un comentari

0
    El teu carro està buitTornar a la botiga