Lliurament el mateix dia

Premi a millor supermercat ecològic del 2023

Necessites ajuda?

Com generar bons hàbits del Somni

Els mals hàbits poden afectar la qualitat del nostre son per això us volem aportar algunes recomanacions per modificar certs hàbits que afavoreixin tant la qualitat com la quantitat del nostre somni diari.

Alguns dels suggeriments més elementals serien:

 • Prescindir de pantalles abans d’anar a dormir ja que alteren el patró natural de la son.
 • Cuidar els estímuls emocionals: per exemple, una conversa acalorada, una pel·lícula d’acció o el veure un partit de futbol; poden dificultar la conciliació de la son.
 • Presta atenció als últims pensaments abans de tancar els ulls: la recerca “el teu positiu” del dia, practica el filtre mental al teu favor i deixa les preocupacions per demà.
 • Adopta una rutina prèvia sana que t’ajudi a baixar ritme: llegir, música relaxant, bany, mindfulness, relaxació muscular progressiva de Jacobson (tensar i destensar músculs + respiració)
 • Vigila l’alimentació perquè afavoreixi a una bona digestió.

Dos aspectes importants per tenir en compte:

 • Hem de tenir present l’efecte de la cafeïna sobre la son per això recomanem sempre a les persones que pateixin insomni que s’abstinguin de prendre aquesta substància per afavorir el son.
 • I en segon lloc, és coneguda la tradicional costum de prendre un got de llet tèbia mitja hora abans d’anar a dormir per agafar el son. Actualment, sabem que la llet conté l’aminoàcid L-triptòfan, que és el precursor de la serotonina, neurotransmissor que indueix i regula el son, així com de la melatonina, hormona que regula el cicle son-vigília.
pexels shahbaz akram 1442005

Alguns dels aliments rics en serotonina serien: peixos (preferiblement blaus), carn d’aus, productes lactis, xocolata, vins, formatge, plàtans, pinya, alvocat, prunes i tomàquets.

Els aliments poden afectar el somni de dues maneres diferents:

 1. Quan l’aliment conté alguna substància que afecta el sistema nerviós central i produeix insomni o hipersòmnia. Per exemple: cafeïna (begudes estimulants, cafè, sucre …)
 2. Quan l’aliment o un additiu alimentari conté alguna substància que pot induir una reacció al·lèrgica, una intolerància o una intoxicació, i produir símptomes molestos com picor, rinitis, cefalea … que dificulten agafar el son o el interrompen. Per exemple: intoleràncies i / o al·lèrgies proteïna de la llet o els seus derivats, intoleràncies a la fructosa …
Les propietats dels aliments que faciliten el somni es deuen en la seva riquesa relativa en hidrats de carboni, vitamina B6 i magnesi i / o per alguns components relaxants que contenen (infusions):
 • Cereals i derivats (regulen el somni pel seu alt contingut en hidrats de carboni i en vitamines B i magnesi): Arròs integral, arròs blanc, pasta (blat integral), blat de moro dolç, cereals d’esmorzar, pa, civada, sègol, mill, germen de blat, cuscús.
 • Llegums (riques en hidrats de carboni, vitamines B i magnesi, el que afavoreix el son, però són productores de gasos, contenen amines biògenes i alliberen histamina): mongetes tendres, soja, mongetes, llenties, cigrons.
 • Hortalisses: Pèsols verds, tomàquet, patata, xirivia.
 • Fruites: alvocat, plàtan, prunes, maracuià, dàtils, figues, meló
 • Altres: Mel d’abelles, llavors d’anís, llavors de rosella, figa de moro, nou i anacards.
 • Begudes: Llet tèbia, infusions de valeriana, passionera, til·la, melissa, camamilla.

Feliços somnis …

T’ajudem a portar una alimentició més saludable

Gaudeix de l’estiu i d’unes vacances saludables! , a Linverd comptem amb una especialista en nutrició saludable.
Vols contactar amb ella? Visita el seu web o emplena el següent formulari:

Servei de nutrició

Feu un comentari

0
  El teu carro està buitTornar a la botiga