Lliurament el mateix dia

Premi a millor supermercat ecològic del 2023

Necessites ajuda?

Microbiota, el teu segon cervell

“La majoria de les persones no saben que tenen això a les seves entranyes” conta Brien Gulbransen,

Doctor de Fisiologia de la Facultat de Ciències Naturals de la Universitat de Michigan
Brian Gulbransen

Aquesta és la sorprenent connexió, entre ment-intestí que han revelat en un estudi revolucionari del 2019 publicat a la revista “National Geografic” on es va descobrir com el microbiota intestinal pot desbloquejar l’esperança per a la depressió resistent al tractament.

El “segon cervell”: revelant la lògica de l’intestí

Un cervell a les entranyes

Les neurones són les cèl·lules més conegudes del sistema nerviós, són per ser les encarregades de conduir els senyals elèctrics dins del mateix. Les glies, per la seva banda, no són elèctricament actives, cosa que ha fet que per als investigadors resulti molt més difícil desxifrar quina és la seva funció. Així, una de les principals teories postula que les cèl·lules glials brinden un suport passiu a les neurones.

Llegir més

Microbiota 3

Un home valent treball durant més de 20 anys va trobar el seu camí cap a la curació, sabia que el microbiota intestinal podia influir en l’estat d’ànim i la funció cerebral

Després de realitzar diversos estudis, els investigadors van decidir provar una cosa innovadora: van realitzar el primer trasplantament de microbiota fecal.

Home Linverd Cuadros 3

En aquest procediment, es van prendre les femtes d’un donant sa i es van transferir a l’intestí del pacient per restablir la diversitat de la seva microbiota.

  • Després del trasplantament de microbiota, el pacient va experimentar una millora significativa en els seus símptomes de depressió.
  • Va informar una reducció en els sentiments de tristesa i ansietat, un augment en l’energia i una major claredat mental.
  • Aquest cas real és un exemple prometedor de com l’equilibri del microbiota intestinal pot influir en la salut mental

És hora d’escoltar el teu intestí!

El futur de la salut mental està connectat amb el teu intestí!

Feu un comentari

0
    El teu carro està buitTornar a la botiga