Qui som, els nostres orígens

Steve linverd quisoms

Linverd vol ser un dels primers supermercats ecològics i sense envasos de plàstic de Barcelona. El primer supermercat on el consumidor pugui gaudir comprant amb la consciència tranquil·la i ajudant a la renovació del nostre planeta.

Aquest projecte neix pel descontentament d’una família cansada del consum diari d’envasats que contaminen, la complicació diria que suposa poder reciclar i la quantitat de menjar que es rebutja a les escombraries perquè el paquet és massa gran. Només els espanyols van recollir 19,9 milions de tones de residus el 2017.

La tendència per el menjar ecològic i sense envasos està a l’alça, a hores d’ara hi ha molt pocs supermercats a tot el món on faciliten aquests serveis al consumidor i que es pot gaudir de producte a granel, sense envasos i producte ecològic. La gent està més informada de la problemàtica que afecta el plàstic per al món i les seves conseqüències ja comencen a ser visibles i per això hem de facilitar per al consumidor el futur responsable.

Linverd voleu donar aquesta oportunitat a consumidor, on se senti més còmode amb la compra diària i consumint un producte de qualitat, sa i compromès amb el medi ambient.

Qualsevol producte alimentari es pot obtenir de manera ecològica?

La majoria d’aliments tenen desenvolupada una normativa que s’especifica en quines condicions s’han de produir i elaborar els aliments ecològics. Així podem trobar qualsevol fruita i verdura fresca i transformada, carns, ous, llets i qualsevol altre producció animal, mel, vins, oli, fruita seca, plats precuinats, congelats, etc., tot de producció ecològica.

Si que és cert que pot haver cert tipus d’aliments que sigui més difícils d’obtenir i que per tant estiguin poc presents en el mercat. Esperem que la ja de per si extensa oferta d’aliments ecològics sigui cada vegada més àmplia i accessible.

¿Els aliments ecològics només es poden vendre a certes botigues?

No hi ha restricció als tipus de comerços que poden vendre productes ecològics. El CCPAE si que dóna l’opció a aquells comerços que vulguin diferenciar-se d’inscriure en un registre d’Establiments Minoristes Recomanats. El CCPAE fa uns controls sobre aquest establiments i edita una Guia Directori on apareixen relacionats. Al web de CCPAE (www.ccpae.org) trobareu informació sobre com ser una Botiga Recomanada.

Tots els aliments ecològics tenen un distintiu que els identifica com a tal?

En l’etiqueta dels envasos d’aliments ecològics ha d’aparèixer el segell de l’entitat que el certifica com a ecològic. Ha de tenir molt clar que, cap aliment es pot cridar o publicitar com a ecològic si no està certificat i disposa del segell corresponent. Es dóna el cas d’etiquetes de productes que per motius de mercat o tenen segells de diverses certificadores.

Ha de quedar clar que tingui més segells no significa que sigui més ecològic. Això si com a mínim ha de tenir un vàlid. En la web del CCPAE (ccpae.org) pot els diferents tipus de segells que pot trobar en els productes ecològics i l’entitat certificadora que corresponent a cadascun.