Consells per unes Vacances Saludables

Quan pensem en vacances pensem en relax, en descans, en desconnectar, en passar temps en família i amics, però ¿és compatible tot això amb mantenir els nostres hàbits de vida saludable?

Per descomptat, estar de vacances implica disposar del temps lliure per promoure i mantenir un estil de vida òptim tenint cura de la higiene de son, l’alimentació responsable i el temps d’exercici físic font de benestar personal.

Per què els experts insisteixen en promoure aquests bons hàbits diàriament? Principalment perquè la suma de tot això ens reportarà un benestar global tant en la nostra salut física, salut social i salut emocional.

Arribats a aquest punt ¿quins són els consells bàsics per tenir unes vacances saludables? Principalment cuidar la teva salut global seguint les següents recomanacions:

1. Realitza exercici físic i hidrata’t

No descuris la vida activa i realitza exercici físic entre 2 – 5 vegades a la setmana evitant les hores de màxima calor i aprofitant que el bon temps ens convida a fer-ho a l’aire lliure. Practicar esport ens mantindrà en forma, augmentarà la nostra autoestima i promou el bon humor.

També és important hidratar-te habitualment: És recomanable beure aigua durant tot el dia, no només quan tinguis set d’aquesta manera evitarem cops de calor.

2. Descansa i vigila la teva pell

Gaudeix d’una bona migdiada en un lloc fresc. Aprofita per dormir i descansar. Que petit gran plaer! Tampoc oblidis vigilar la teva pell i protegeix-de el sol. El sol ens aporta vitamina D però hem de prendre de forma responsable i sempre amb una bona crema solar amb alta protecció.

3. Promou una alimentació preventiva, sostenible i saludable

Cuida’t i inclou aliments preventius com pot ser la síndria que redueix el risc de cremades solars, la pastanaga que absorbeix la radiació i és antioxidant, l’alvocat que és ric en vitamina E, prevé els danys radicals lliures i actua com a barrera de protecció, l’oli d’oliva com a font d’omega 3 i intervé en els mecanismes d’inflamació i els fruits vermells font d’antioxidants, vitamina C que inhibeixen els danys provocats a les llargues exposicions a el sol. Sobretot renta i neteja bé la fruita i la verdura abans d’ingerir-d’aquesta manera d’evitar infeccions alimentàries.

Promou una alimentació responsable i sostenible també durant l’estiu: El punt de partida de la sostenibilitat en l’alimentació és conèixer l’estacionalitat dels productes. L’alimentació sostenible és la que assegura poder seguir alimentant-nos sense esgotar els recursos naturals: aigua, terres … i sense destruir el medi ambient. El tomàquet és un cultiu d’estiu i no és fortuït, ja que la seva riquesa en betacarotens i antioxidants és responsable de la salut de la pell, més castigada en els mesos de sol i calor.

Nutricion Saludable

Consumir habitualment productes de temporada o el que actualment es coneix com a alimentació de proximitat o km 0, millora l’economia local, el medi ambient, la salut i fins i tot les relacions socials d’un lloc en particular.

Educa als teus en la bona alimentació. Atès que passem més temps amb els nostres i sobretot amb els nens l’estiu és el moment i l’oportunitat perfecta per a exemplificar, d ‘ “ensenyar-los” a menjar, tant en les formes com en la varietat, la quantitat i les combinacions amb els diferents aliments convidant-los a provar nous plats com podrien ser: el gaspatxo, la crema de carbassó, els espàrrecs, etc.

4. No oblidis gaudir

Finalment, un consell que mai pot faltar en les vacances. Descansa, desconnecta, riu, carrega les piles, viatja, aparca els dispositius mòbils i gaudeix dels petits plaers de la vida com pot ser un bon dinar i una bona companyia.

T’ajudem a portar una vida més saludable

Gaudeix de l’estiu i d’unes vacances saludables! En Linverd comptem amb una especialista en nutrició saludable. Vols contactar amb ella? Visita el seu web o emplena el següent formulari:

Servei de nutrició

Feu un comentari